Carnavalul din Rio de Janeiro, din nou anulat

Este a doua ediţie a carnavalului de la Rio de Janeiro care a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit lepoint.fr.

Decizia a fost luată de autorităţi şi a fost comunicată marţi seară. Motivul anulării carnavalului constă în numărul mare de cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului care a fost înregistrat după  sărbătorile de final de an. 

„Carnavalul de stradă, aşa cum a avut loc până în 2020, nu va avea loc în 2022”, a spus primarul oraşului, Eduardo Paes, subliniind dificultăţile de a controla aceste festivităţi într-o perioadă în care creşte numărul îmbolnăvirilor de Covid-19.

Edilul a făcut anunţul după o reuniune cu reprezentanţii grupurilor muzicale din cartiere care animă de regulă carnavalul. Defilarea şcolilor de samba în sambadrom este, momentan, menţinută pentru finalul lunii februarie. 

În 2020, şapte milioane de persoane au participat la eveniment. De la începutul pandemiei, Brazilia a înregistrat 620.000 de decese asociate Covid-19 şi este a doua cea mai afectată ţară din lume, după SUA.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI