Omicron în România: 68% dintre cazurile confirmate, la persoane vaccinate complet

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunțat că, până pe 2 ianuarie, în România au fost identificate 92 de persoane infectate cu tulpina Omicron a coronavirusului. Dintre acestea, doar 42 au istoric de călătorie în străinătate.

Institutul a transmis, marți, că până pe 2 ianuarie au fost confirmate 92 de cazuri de infectare cu Omicron.

42 cazuri, adică 45,6%, au avut istoric de călătorie în Marea Britanie (23), Africa de Sud (8), Nigeria (4), Spania (2), Tanzania (2), Belgia (1), Olanda (1), RD Congo (1), 7,6% (7 cazuri) se află în 5 focare depistate în Bucureşti (4) şi judeţul Prahova (1).

Dintre cazurile din focare, pentru două a fost menţionat istoric de călătorie/contact cu persoană sosită din Spania, respectiv din Statele Unite.

Cinci persoane infectate cu Omicron au avut legătură epidemiologică cu un alt caz COVID, iar 32 nu au nicio legătură epidemiologică.

INSP precizează că șase persoane nu au răspuns la telefoanele Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP) pentru a da informațiile relevante.

63 dintre cei confirmați cu Omicron erau vaccinați cu schema completă.

Până pe 2 ianuarie au fost raportate 8.086 secvenţieri, fiind confirmate 7.480 de infectări cu coronavirus: 1.722 cu varianta Alpha, 11 cu Beta, 23 cu Gamma, 5.632 cazuri cu varianta Delta şi 92 cu Omicron. Rata de confirmare a fost de 93%.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI