Atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Grecia: Grevă de 24 de ore

O nouă atenționare pentru românii care intenționează să călătorească în Grecia. Federația Navală Panelenă va organiza, joi, o grevă generală de 24 de ore, informează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau care intenționează să călătorească în Republica Elenă că Federația Navală Panelenă a anunțat organizarea unei greve în perioada 10.12.2021 – 11.12.2021.

Greva va afecta toate categoriile de nave (inclusiv cele de transport persoane), acestea urmând a fi andocate în porturile de reședință în intervalul menționat.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă (+306978996222) și Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.rohttp://salonic.mae.rohttps://ec.europa.eu/consularprotection/travel-advice_rowww.meteoalarm.orgwww.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI