Ionuț Stroe : Cu siguranță avem nevoie de o lege a certificatului verde

PNL cere urgentarea dezbaterilor pe tema certificatului verde, care ar urma să fie votat în Camera Deputaților, cameră decizională în Parlament. Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al partidului, susține adoptarea acestui proiect, care-și propune creșterea cifrei de vaccinare în România.

„În dese rânduri am subliniat urgența adoptării de legislație în acest domeniu – legea vaccinării. Avem în Parlament o lege a certificatului verde intens dezbătută, dar care nu a fost adoptată. Această oscilație, nehotărâre a unora, întârzie acest proces, efectele se văd în viața de zi cu zi.

Dorim responsabilitate din partea parlamentarilor, pentru a avea legislație în curând. Cu siguranță avem nevoie de legislație, o lege a certificatului verde”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, fost ministru de la MTS.

Noile măsuri ale Guvernului în contextul COVID, în perioada sărbătorilor, vor fi comunicate populației miercuri cel mai probabil, după ședința de guvern, a mai precizat Stroe.

 

Oficialul PNL a vorbit și despre introducerea de noi taxe, din anul 2022. Stroe respinge inclusiv „taxa de solidaritate” de 1% pentru marile companii, cu o cifră de afacere de peste 100 de milioane de euro.

„Noi am specificat clar și limpede că nu ne dorim noi taxe în viitoarea construcție bugetară. Va exista o dezbatere, dacă va fi ceva concret din partea partenerilor de guvernare, dar noi nu ne dorim noi taxe”, a mai tansmis Stroe.

Bugetul va fi prezentat în Parlament până pe 20 decembrie, a mai transmis purtătorul de cuvânt.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI