Anunț îngrijorător! OMS spune că interdicţiile de călătorie nu vor stopa Omicron

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) preferă să recomande persoanelor vulnerabile să-şi amâne călătoriile, în loc să încurajeze o închidere a tuturor frontierelor, scrie Le Figaro.

Interdicţiile generale de a călători nu vor împiedica propagarea noii variante Omicron a coronavirusului, a avertizat OMS, care recomandă celor cu vârsta de peste 60 de ani să-şi amâne călătoriile.

Aceste interdicţii vor „pune o povară grea asupra vieţilor şi mijloacelor de subzistenţă” şi pot descuraja ţările „să semnaleze şi să ofere date epidemiologice”, a precizat OMS.

În recomandările sale populaţiei, OMS a cerut „persoanelor care nu sunt vaccinate complet sau care nu au făcut dovada infectării anterioare cu SARS-CoV-2 şi care prezintă risc crescut de a dezvolta o boală gravă, în special persoanelor de 60 de ani sau care cu comorbidităţi ce pot face forme grave ale Covid-19 (de exemplu cei cu boli cardiace, cancer şi diabet), să-şi amâne călătoriile lor în zonele cu transmitere locală” a coronavirusului.

Un comitet ştiinţific independent s-a pronunţat marţi în favoarea autorizării de urgenţă, pentru unii pacienţi la risc, a pilulei anti-Covid de la Merck în SUA. Votul experţilor a fost strâns, cu 13 „pentru” şi 10 „împotrivă”. Avizul acestui comitet este consultativ şi decizia finala revine Agenţiei Americane pentru Medicamente (FDA).

Tratamentul antiviral al Merck, molnupiravir, a fost foarte aşteptat căci este uşor de administrat, fiind luat sub formă de comprimat, în cinci zile de la apariţia simptomelor.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI