Vești noi de la Moderna! Ce se întâmplă cu vaccinurile anti-COVID după apariția variantei Omicron

Directorul medical al Moderna, Paul Burton, spune că producătorul ar putea lansa o versiune reformulată a serului anti-COVID-19 la începutul anului viitor. Pentru moment, expertul suspectează că varianta Omicron a SARS-CoV-2 ar putea evita protecția actualelor vaccinuri, dar a explicat că vom ști abia peste câteva săptămâni dacă acest lucru este adevărat sau nu.

Dacă va fi cazul, Moderna ar putea lansa un vaccin nou pentru varianta Omicron la începutul lui 2022

Este neclar deocamdată dacă e nevoie de o nouă formulă de vaccin sau dacă actualele seruri anti-COVID-19 vor furniza suficientă protecție împotriva variantei Omicron, care a fost detectată inițial în Africa de Sud, dar care a început să se răspândească și în alte zone de pe mapamond, fiind depistată între timp inclusiv în Europa și în America de Nord.

„Ar trebui să știm în următoarele două săptămâni despre abilitatea actualului vaccin de a oferi protecție, dar lucrul remarcabil la vaccinurile ARN mesager (Moderna și Pfizer, n.r.), la platforma Moderna, este că ne putem mișca foarte repede”, a declarat Paul Burton, duminică, la BBC, transmite CNBC.

 „Dacă vom avea un vaccin complet nou, cred că acest lucru se va întâmpla la începutul anului 2022, urmând ca abia apoi să fie cu adevărat disponibil în cantități mari”, a mai spus directorul medical al Moderna.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI