Percheziţii în Capitală şi în judeţul Călăraşi la firme acuzate de evaziune fiscală

Poliţiştii şi procurorii efectuează, joi, percheziţii în Capitală şi în judeţul Călăraşi la firme suspectate că vindeau online electrocasnice şi articole de uz gospodăresc fără a evidenţia în contabilitate operaţiunile comerciale efectuate.

Potrivit unui comunicat al DGPMB, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, a pus în executare 14 mandate de percheziţie domiciliară într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

„În fapt, în perioada ianuarie 2019 – prezent, mai multe societăţi comerciale ar fi achiziţionat diverse produse, în special electrocasnice şi articole de uz gospodăresc din complexuri comerciale de tip angro, pe care le-ar fi depozitat la puncte de lucru nedeclarate şi ulterior le-ar fi comercializat în spaţiul online, fără a evidenţia în contabilitate operaţiunile comerciale efectuate. Livrarea produselor către clienţi se realiza prin intermediul firmelor de curierat, cu declararea fictivă a expeditorului”, explică Poliţia Capitalei.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI