Numărul total de cazuri de Covid-19 a depăşit 250 de milioane la nivel global

Numărul total de cazuri de Covid-19 a depăşit luni 250 de milioane, la nivel global, având în vedere că unele ţări din estul Europei înregistrează cifre record de infecţii cu SARS-CoV-2, potrivit unei analize efectuate de agenţia de presă Reuters.

În ultimele trei luni, media contaminărilor înregistrate zilnic a scăzut cu 36%, potrivit analizei, dar virusul încă infectează 50 de milioane de oameni la fiecare 90 de zile.

Prin comparaţie, primele 50 de milioane de cazuri de Covid-19 au fost înregistrate în aproximativ un an. Creşterea din ultima perioadă este pusă pe seama variantei Delta a coronavirusului, mult mai transmisibilă.

Experţii în sănătate sunt optimişti că multe naţiuni au depăşit cea mai grea parte a pandemiei, graţie vaccinurilor şi a expunerii naturale, deşi ei avertizează că vremea mai rece şi sărbătorile, prilej de reuniune, ar putea face ca numărul să crească.

„Credem că de acum şi până la finalul lui 2022 este perioada în care vom avea controlul asupra acestui virus, când vom putea reduce semnificativ formele grave de boală şi decesele”, a declarat în urmă cu câteva zile Maria Van Kerkhove, epidemiolog din conducerea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI