Apel important către gravide: Nu amânați vaccinarea până după naștere. Ar putea fi prea târziu

Societatea de Obstetrica și Ginecologie din România (SOGR) trage, din nou, un semnal de alarmă și încurajează vaccinarea gravidelor.

„Vaccinarea este o procedură care salvează vieți, care ne ferește de forme grave și care contribuie la nașterea unui copil sănătos! Femeile se pot vaccina dinainte de a fi gravide, în timpul sarcinii, încă din primul trimestru al sarcinii, dar și în lăuzie. Infecția sarcinii este mai periculoasă, ca manifestare, decât în afara acesteia”, a transmis prof. univ. dr. Daniel Mureșan, prim vice-președintele SOGR, citat de Ro Vaccinare. 

Specialiștii amintesc că vaccinarea împotriva COVID-19 în sarcină sau în timpul alăptării este recomandată ca singura intervenție eficientă care reduce riscurile îmbolnăvirii și pe cele asociate trecerii prin boală (complicații pentru mamă și copil, risc de naștere prematură, de admisie în terapie intensivă, risc de deces).

Recent și prof. univ. dr. Radu Vlădăreanu, președintele Societății de Obstetrică și Ginecologie din România, a lansat un apel către gravide, pe pagina de Facebook Ro Vaccinare.

“Nu amânați vaccinarea până după naștere! Ar putea fi prea târziu. Nu vă riscați viața și viața copilului pe care îl așteptați. Cu un singur gest simplu, sigur și la îndemână, puteți să vă protejați, împreună cu bebelușul”, a transmis el atunci. 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI