Cifre dramatice: Un român din trei moare la fiecare trei minute din cauza Covid-19

Un român moare din trei în trei minute din cauza COVID-19, iar în curând, România va depăși pragul total de 50.000 de morți de la începutul pandemiei, spune medicul Octavian Jurma.

Specialistul a analizat statisticile COVID de săptămâna trecută și a constatat că au fost atinse noi recorduri.

„3,072 de decese într-o singură săptămână. Moartea seceră acum românii cu o viteză de 1 deces la 3.3 minute [oficial], 439 decese pe zi și 13.367 decese pe lună”, scrie în analiza făcută de Octavian Jurma.

Potrivit medicului, numărul foarte mare de decese a depășit bilanțul altor tragedii.

„Este echivalentul a 45 de tragedii Colectiv din 2015, 3 revoluții din 1989, 2 cutremure din 1977 și 1 atac terorist ca cel din 9.11 în SUA”, a calculat Jurma.

„Și asta doar în acesta săptămâna! Săptămâna viitoare vom mai adăuga 3.000 de decese și vom depăși pragul total de 50.000 de morți de la începutul pandemiei. Mare majoritatea orașelor din România au o populație mai mică de 50.000 de suflete”, a explicat epidemiologul.

Medicul mai spune că tragedia putea fi prevenită.

„Iar pentru fiecare român ucis, mai sunt zece vindecați, dar schilodiți, care adesea nici măcar nu înțeleg ce li se întâmplă și cât de mare este prețul minciunii care i-a ținut departe de vaccin. Ce au aceste morți în comun cu cele de la Colectiv? Puteau fi prevenite de autorități”, a precizat Octavian Jurma.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI