Rafila: Proiectul privind certificatul verde la locul de muncă a fost prost scris

Alexandru Rafila a declarat joi că deși nu este împotriva certificatului verde, respinge categoric proiectul de lege care îl impune la locul de muncă. Această măsură ar afecta în special personalul din sistemul sanitar, 20% fiind nevaccinați.

“A avut două tipuri de amendamente în proiectul de lege, unele care au venit din partea coaliției majoritare PNL-USR-UDMR, un amendament din partea PSD care a fost respins. Un proiect de lege care a fost prost scris și creează mai multe probleme decât generează soluții pentru că face câteva lucruri care sunt inacceptabile. Creează discriminări între diferite categorii sociale, impune plata testelor de către personalul medical, pentru cei care nu vor să se vaccineze.

Lucrul acesta nu cred că este suportabil de către sistemul medical. Nu cred că sistemul medical care are încă 20% din personal nevaccinat își permite să se dispenseze de 40.000 de lucrărori. Mi se pare intolerabil. Una este să folosim acest certificat pentru a crește siguranța în zona sănătății publice, în ceea ce privește reducerea transmiterii și altceva este să venim cu un element coercitiv, care devine inaplicabil. Un astfel de proiect trebuie pregătit”,a  declarat Alexandru Rafila.

Acesta a spus că proiectul de lege trebuie rescris:

„Aș scrie din nou proiectul de lege. Decât să introducem amendamente la un proiect de lege prost scris, mai bine îl scrii din nou”.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI