Serbia a pus la dispoziția României în mod gratuit, peste 6000 de flacoane de anticorpi monoclonali

Republica Serbia a pus la dispoziția României în mod gratuit, un număr de 6365 de flacoane de anticorpi monoclonali de diferite tipuri.

Medicamentele vor fi utilizate pentru tratarea pacienților COVID-19, conform protocolului de tratament COVID-19 decis de comisia de specialitate a MS.

Chiar din această seară de 26 octombrie 2021, Ministerul Sănătății a început distribuția medicamentelor în peste 100 unități sanitare de pe teritoriul țării. Procesul va continua în următoarele zile.

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila apreciază gestul vecinilor noștri și mulțumește pentru sprijin autorităților sanitare din Republica Serbia.

Austria și Franța, dovadă de solidaritate

Și Austria a venit în ajutorul României săptămâna trecută. Peste o mie de cutii cu mai multe tipuri de medicamente au ajuns în țară. Acestea sunt benefice pentru tratarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 aflați în stare gravă.

De asemenea, Franța a oferit un ajutor țării noastre ce constă în medicamente necesare tratării pacienţilor bolnavi de COVID din secţiile ATI.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI