Ludovic Orban, decizie șocantă: A anunțat că s-a retras din grupul PNL. Devine deputat neafiliat

Deputatul Ludovic Orban a declarat marţi că va activa ca deputat neafiliat şi va părăsi grupul parlamentar al PNL de la Camera Deputaţilor.

”Am cerut cuvântul pentru a infroma plenul că începând de astăzi m-am dezafiliat, m-am retras, din grupul PNL şi îmi voi continua activitatea ca parlamentar neafiliat”, a spus Orban în plen. 

El a arătat că motivul principal al deciziei este legat de obligaţia morală pe care o are faţă de cetăţenii care au avut încredere în el şi în PNL, aceea de a-şi respecta angajamentele din campania electorală.

”Din păcate, astăzi nu am altă soluţie pentru a fi consecvent în respectarea acestor obligaţii morale faţă de cetăţeni decât de a mă despărţi, sper eu temporar, de colegii mei parlamentari. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele 4 luni depăşeşte orice imaginaţie, atâtea acţiuni politice  îndreptate împotriva intereselor Romîniei nu mi-a fost dat să văd”, a spus el. 

Potrivit lui Orban, ”s-a creat o criză politică artificială, din motive pe care nu le-a înţeles niciun cetăţean”. 

”A fost făcut praf principalul partid de guvernământ, coaliţia, şi cetăţenul român a fost lăsat fără guvern cu capacitate deplină de exerciţiu, oferind un circ politic pe care marea majoritate a populaţiei îl respinge. Nu pot să fiu părtaş la acest lucru, numai lobotomizat aş putea sta pasiv la acest atentat împotriva interesului naţional. Sunt un om cu conştiinţă, care îşi iubeşte ţara şi aceasta este o formă de protest. Nu îmi dau încă demisia din PNL, partidul căruia i-am dedicat toată viaţa”, a mai spus Orban. 

El a afirmat că, pentru a se întoarce, trebuie îndeplinite anumite condiţii:  ”Conducerea PNL trebuie să se ducă acasă, deputaţii PNL să renunţe la golf, eu personal nu vreau să joc golf. PNL trebuie să se întoarcă cu faţa la cetăţeni şi cu spatele la chiriaşul de la Cotroceni”.

Ludovic Orban a mai declarat că a construit o coaliţie de centru-dreapta, care, aşa cum a funcţionat, asigura o stabilitate guvernamentală. 

”La ora actuală nu avem nimic. Ţara pluteşte în derivă pentru că cel care trebuia să stea la cârmă probabil pescuieşte sau a fugit la schi”, a afirmat Orban.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI