Sfaturi utile: Ce trebuie să facă părinții înainte de a-și trimite copiii la școală

De luni, elevii revin fizic la școală. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, vine cu sfaturi utile pentru părinți.

„Înainte de a pleca spre școală rezervă-ți câteva minute și discută cu copilul tău despre cum se poate proteja de infecția cu noul coronavirus. Ia în calcul și vaccinarea dacă fiul sau fiica ta are peste 12 ani!”, a scris Andrei Baciu pe Facebook.

Potrivit datelor centralizate de INSP (09 septembrie) până acum au fost vaccinate cu cel puțin o doză 177.801 persoane din categoria de vârstă 12-19 ani, din care 147.340 au deja schema completă.

„Toamna aceasta vom discuta mai mult despre responsabilitate, protecție și precauție! Ne dorim ca școlile să aibă porțile deschise până la sfârșitul anului școlar și vom căuta noi modalități prin care vaccinurile anti-covid să fie disponibile și în unitățile de învățământ”, mai arată Andrei Baciu.

Cei mai mulți copii și adolescenți au fost vaccinați în Municipiul București, însă ușor, ușor se fac pași importanți și în alte județe. Iată cum arată cifrele în primele 5 județe din țară!

Persoane vaccinate cu cel puțin o doză din categoria de vârstă 12-19 ani:

  • București – 26.168 persoane
  • Cluj – 11.121 persoane
  • Iași – 8.730 persoane
  • Constanța – 7.495 persoane
  • Timiș – 7.241 persoane

 

 

 

 

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI