Beatrice Rancea din nou la conducerea Operei din Iaşi, după ce în luna martie a fost suspendată

Beatrice Rancea, managerul Operei Naţionale Romane Iaşi, revine în funcţie după ce instanta a admis contestaţia acesteia făcută față de măsura controlului judiciar.

„Instanta a decis suspendarea temporară cauzată de interdicţie. Cauzele care au condus la suspendare nu mai există. Deci, da, se reia contractul dintre Beatrice Rancea şi ONRI”, a declarat Istvan Demeter, ministru secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii.

Beatrice Rancea a fost pusă sub control judiciar, pe 2 martie, în dosarul în care este acuzată de deturnarea fondurilor Operei de la Iași și din București.

Conform mass-media, procurorii suspectează că din anul 2014 s-ar fi constituit și ar fi acționat în Iași și București un grup infracțional organizat condus de Beatrice Rancea, grup la care ar fi aderat ulterior și alte persoane.

Membrii grupului sunt suspectați că au acționat în scopul de a obține sume mari de bani provenind din subvenții și alocări de la bugetul de stat, în speță de la bugetul Ministerului Culturii.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI