Egiptul, destinație de vizitat în 2021. Se ridică restricțiile de la 1 iunie

Egiptul se află anul acesta în topul destinațiilor favorite ale turiștilor. Asta datorită puținelor restricții anti – pandemie care sunt în vigoare pe teritoriul țării.

Începând de marți, 1 iunie 2021, Egiptul relaxează regulile. Se extinde programul de funcționare al magazinelor și restaurantelor. Conform Reuters, în ultima lună, aceste spații comerciale erau deschise până la ora 21.00.

Aceste reguli restrictive care au vizat programul de funcționare al magazinelor și restaurantelor au intrat în vigoare în data de 6 mai.

Anul trecut, la începutul pandemiei de coronavirus, Egiptul a impus măsuri stricte de protecție. A fost implementată carantina de noapte și au fost restricționate majoritatea zborurilor. Din iunie 2020, țara s-a bucurat de măsuri restrictive mai puține. Turiștii au putut circula în voie în această țară.

Sectorul turistic este unul extrem de important pentru Egipt. Pentru ca acest domeniu să funcționeze în condiții de siguranță, autoritățile au decis ca toți angajații care lucrează în domeniu să fie vaccinați anti – coronavirus.

Toți angajații care lucrează în hotelurile din provinciile Sinaiul de Sud și de la Marea Roșie au fost imunizați împotriva Covid – 19. De asemenea, urmează să fie vaccinați și angajații din HoReCa care lucrează în stațiunile Hurghada și Sharm el-Sheik.

Veniturile Egiptului din turism au scăzut cu un procent de 70% în anul 2020 din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. Produsul Intern Brut (PIB) al Egiptului este compus în procent de 15% din turism. 

Egipt, o țară care numără o populație totală de 100,4 milioane de locuitori, a înregistrat de la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent un număr de 262 650 de cazuri de îmbolnăviri cu Covid – 19. Bilanțul deceselor a ajuns la 15 096. 

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI