Cine este prințul Emanuel, acuzat că l-a împușcat pe Arthur, considerat cel mai mare urs din Europa

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, acuzat de uciderea ursului Arthur, nu este austriac, dar deține aici un mare domeniu, în Stiria, pe care se află și un vechi castel, de cel puțin 200 de ani. 

Emanuel von und zu Liechtenstein are 42 de ani și este de profesie medic. De origine, este din micul principat Liechtenstein, și nu din Austria. Acesta păstrează legătura cu Prinţul Hans-Adam II, actualul monarh din Liechtenstein.

Prințul Emanuel lucrează ca medic circa 70-80 de zile pe an, dar nu are un cabinet. A ales medicina la insistențele mamei sale, deși prefera să fie arheolog, scrie revista austriacă Der Standard. „Am vrut să studiez arheologie, dar mama a spus că trebuie să fie ceva inteligent”, a declarat el, adăugând că după ezitarea inițială a fost „cuprins de pasiunea pentru medicină”.

El locuiește în Riegersburg, localitate situată în regiunea austriacă Stiria, supranumită „inima verde a Austriei”. Aici administrează un domeniu uriaș, construit în jurul anului 1100, iar castelul Riegersburg este deținut de familia sa din 1822. A devenit „Lord al castelului” la 30 de ani, în 2009, mai scrie Der Standard. Este pasionat de alpinism, pe care-l practică chiar la castel. 

Prințul a mărturisit că nici el, nici familia sa nu au locuit în castel, potrivit unui interviu acordat revistei austriece locale Sud-Ost Journal. Ei locuiesc lângă castelul al cărui proprietar este. Este căsătorit cu prințesa Sonja, are trei copii – doi băieți, prinții Leopold și Heinrich, alături de cel mai tânăr membru al familiei – o fetiță.

Părți ale castelului sunt deschise publicului și pot fi vizitate din aprilie până în octombrie. Cu peste 20 de angajați în timpul sezonului, castelul primește aproximativ 80.000 de vizitatori pe an. O parte din camerele interioare ale castelului au fost transformate într-un muzeu multimedia al vieții medievale.

Interesul deosebit al publicațiilor străine arătat în ultimele zile pentru prințul Emanuel a apărut în urma scandalului uciderii ursului brun Arthur, considerat unul dintre cele mai mari exemplare din Uniunea Europeană, potrivit organizației Agent Green.  

El se află acum în centrul unui imens scandal după uciderea lui Arthur pe 13 martie 2021 într-o zonă protejată – în județul Covasna, în România. Presa elvețiană a reușit să-i ia și o primă declarație. Prințul Emanuel este acuzat de Agent Green și o organizație austriacă pentru apărarea drepturilor animalelor –  VGT (Verein Gegen Tierfabriken) că ar fi profitat de o derogare acordată de statul român pentru extragerea (uciderea – n.red.) unei ursoaice cu pui care ataca fermele din Ojdula, județul Covasna.

Prințul este un vânător cunoscut în Europa și un colecționar de trofee cu renume printre practicanții acestei îndeletniciri, scrie ziare.com. Iar uciderea lui Arhur, considerat printre cele mai mari exemplare de urs brun din Uniunea Europeană, este pusă, de presa străină, pe seama interesului obsesiv pentru trofeele de vânătoare al prințului.

Ursul uriaș Arthur a fost împușcat într-o arie naturală protejată, în luna martie, a anunțat Organizația Agent Green. Reprezentanții ONG-ului îl acuză pe acesta de braconaj după ce a profitat de o derogare dată de ministrul Mediului pentru uciderea ursoaicei cu pui care a produs mai multe pagube în ferme din regiune. În final, nu a fost ucisă ursoaica, ci Arthur, considerat cel mai mare urs brun din Uniunea Europeană.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI