EXPLOZIE DE CAZURI DE VIROZE ÎN ROMÂNIA. BĂTRÂNII ȘI COPIII CEI MAI AFECTAȚI

Alertă medicală. Virozele fac ravagii atât în rândul bătrânilor, cât și a copiilor. Mii de persoane cu simptome de răceală au cerut ajutor specializat. La unitățile de primiri urgențe, dar și la camerele de gardă, oamenii s-au înghesuit cu infecții respiratorii. În Olt, numărul de bolnavi a explodat odată cu sosirea sezonului rece. 

Zeci de copii și bătrâni ajung zilnic la urgențe cu probleme respiratorii. Mulți dintre ei se prezintă la doctor mult prea târziu, atunci când apar complicații, cum ar fi pneumonia. Medicii de pe ambulanță spun că abia fac față solicitărilor și fac apel la oameni să consulte un specialist de la primele simptome.

Ca și manifestări și simptomatologie – dureri de cap, amețeli, dureri articulare sau musculare, rinoree sau nas care curge, usturime la nivelul gâtului și o stare generală către somnolență”, a declarat Dragoș Toader, medic Serviciul Județean de Ambulanță Olt.

Specialiștii recomandă pentru această perioadă evitarea aglomerației și a băuturilor reci. Totodată, consumul vitaminei C, a legumelor și fructelor de sezon ne ajută să scăpăm mai ușor de infecțiile respiratorii. 

Sursa: Realitatea Medicala

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI