Coloane întregi de mașini cu români se îndreaptă spre Munchen înaintea meciului România-Olanda

München se transformă într-un adevărat centru de sărbătoare cu ocazia meciului de optimi de finală dintre România și Olanda. Încă de la primele ore ale dimineții, Olympiapark-ul din München a fost invadat de steaguri tricolore și portocalii, creând o atmosferă festivă în oraș.

Mii de suporteri români și olandezi se adună pentru a-și încuraja echipele și pentru a face din acest eveniment sportiv un moment de neuitat. Fanii români, recunoscuți pentru pasiunea lor, se alătură suporterilor olandezi într-o atmosferă festivă. „Este ceva cu adevărat special, nu am mai experimentat așa ceva până acum”, declară Marion Schöne, directoarea Olympiapark.

Se preconizează că peste 100.000 de fani olandezi vor inunda orașul, însă fanii români sunt hotărâți să le țină piept și să arate lumii întregi ce înseamnă adevăratul spirit românesc, scrie watson.ch, citat de realitatea.net

 
 

Prezența numeroasă a românilor din Germania la meci va crea o atmosferă incendiară, similară celei din întreaga perioadă a Campionatului European. În Germania, se estimează că sunt aproximativ 900.000 de români, iar alături de aceștia se vor afla comunități semnificative din țări precum Franța, Belgia sau Austria. Mulți fani români călătoresc din aceste țări pentru a-și susține echipa națională.

Pe internet circulă deja imagini cu fanii români care s-au încolonat cu mașinile decorate cu steaguri ale României și merg spre Munchen peentru a susține echipa națională în meciul România-Olanda.

Într-o postare pe rețele sociale, echipa națională a României vine cu cifre oficiale cu privire la prezența românilor în tribune:

„Organizatorii au anunțat că aproape 13.000 de bilete au fost achiziționate de români. Numărul este aproape dublu decât cel al fanilor din Țările de Jos (7.000). Totuși, se estimează peste 25.000 de susținători ai României în tribune la ora meciului. Cele mai multe bilete au fost achiziționate de fani cu domiciliul în Germania (23.000). Un număr important de bilete a ajuns și la rezidenți austrieci (6.000).”

 
 

Marion Schöne, directoarea Olympiapark-ului din München, subliniază raritatea unui astfel de eveniment unde fanii ambelor echipe se unesc într-o atmosferă de prietenie înainte de un meci decisiv. „Este o ocazie unică să vedem fani care, deși sunt adversari pe teren, aleg să sărbătorească împreună în mod pașnic”, spune Schöne.  

De la ora 18:00 (ora Germaniei), toate privirile se vor îndrepta către Allianz Arena, unde România și Olanda se vor înfrunta într-un duel epic. Suporterii români, plini de speranță și încredere, își vor încuraja echipa cu toată pasiunea și energia lor. Este un moment de mândrie națională și o ocazie de a demonstra lumii întregi că România poate surprinde.

Poliția din München estimează că acest meci va fi unul de „low risk”, fără așteptări de incidente, ceea ce adaugă și mai mult la sentimentul de sărbătoare și unitate între fani. Pentru cei care nu au reușit să obțină bilete la stadion, meciul va fi transmis pe ecrane mari în fan zone-ul de la Olympiapark. Iar pentru cei norocoși care au bilete, autobuzele shuttle îi vor transporta direct la Allianz Arena, asigurând o tranziție ușoară de la petrecere la stadion.

Sursa: realitatea.net

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI