Aterizare de urgență a unui avion care decolase din Madrid

Avionul Boeing 787-9 Dreamliner avea la bord 325 de persoane.

Un avion al companiei aeriene Air Europa care decolase din Madrid cu destinația Montevideo a aterizat de urgență pe un aeroport din Brazilia după ce a înregistrat turbulențe severe din cauza cărora au fost răniți aproximativ 40 de pasageri.

Pasagerii răniți, cei mai mulți dintre ei cu răni ușoare, au fost duși la spitale din Natal, capitala statului Rio Grande do Norte, după ce avionul a fost deviat luni dimineață.

Site-ul de știri G1 a raportat că unii pasageri au suferit fracturi, iar alții s-au lovit la cap în timpul turbulențelor. Cel puțin patru dintre aceștia erau încă internați în spital luni după-amiază, potrivit The Guardian.

Avionul Boeing 787-9 Dreamliner a părăsit Madridul duminică la ora 23.57, transportând 325 de persoane, și urma să ajungă în capitala Uruguayului, Montevideo, luni dimineață.

La ora 2.32, zborul UX045 a solicitat o aterizare de urgență pe aeroportul Natal din nord-estul Braziliei – la 4.000 de kilometri de Montevideo, potrivit operatorului său, Zurich Airport Brazil.

Reprezentanții companiei Air Europa au scris pe Twitter/X că acesta „a fost aeroportul care s-a putut ocupa cel mai rapid de pasagerii cu nevoi medicale”.

Cei mai mulți pasageri răniți au fost externați

Departamentul de sănătate publică al statului a transmis că 40 de pasageri – din Spania, Uruguay, Israel, Germania și Bolivia – au fost tratați în spitalele de stat. Cei mai mulți dintre aceștia au fost externați după ce au primit îngrijiri medicale.

Patru erau „stabili” la spitalul Monsenhor Walfredo Gurgel, unde așteptau rezultatele testelor înainte de a fi externați. Alți cinci au fost duși la spitale private.

Un utilizator al platformei de socializare X, care pretindea că a fost în avion, a publicat imagini cu panouri de tavan rupte, cu țevi și cabluri expuse.

La ora 13.12, Air Europa a anunțat că pasagerii care nu au fost răniți au fost transferați la Recife – capitala statului Pernambuco, la 255 de kilometri distanță față de Natal – „unde vor fi cazați și apoi vor călători la Montevideo”.

Avionul Boeing 787-9 Dreamliner a părăsit Madridul duminică la ora 23.57, transportând 325 de persoane,

Incident similar în luna mai

Un incident similar a fost înregistrat în luna mai, când un zbor Singapore Airlines de la Londra la Singapore a fost lovit de turbulențe și a fost nevoit să efectueze o aterizare de urgență la Bangkok. Însă, atunci, un cetățean britanic în vârstă de 73 de ani a murit, iar alți câțiva pasageri și membri ai echipajului au suferit leziuni craniene, cerebrale și ale coloanei vertebrale.

O săptămână mai târziu, opt persoane au fost transportate la spital în urma unor turbulențe în timpul unui zbor Qatar Airways de la Doha la Irlanda.

Oamenii de știință au transmis că turbulențele în aer liber, invizibile pentru radar, se agravează din cauza crizei climatice.

Cercetările efectuate de Universitatea Reading au arătat că temperaturile mai ridicate rezultate din criza climatică au dus la o creștere semnificativă a turbulențelor în zborurile transatlantice.

Incidentele de turbulențe severe au crescut cu 55% între anii 1979 și 2020, după cum au constatat cercetătorii, din cauza schimbărilor în viteza vântului la altitudini mari.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI