Munții Apuseni, între recomandările de drumeție ale CNN

Călătoriile pe unele dintre cele mai bune trasee de lungă distanță din Europa îi oferă drumețului șansa de a se bucura de momente de liniște în unele dintre cele mai frumoase peisaje ale continentului.

Jurnaliștii postului american de televiziune CNN au întocmit o listă de recomandări pentru iubitorii de drumeții montane din Europa.

Alături de lanțurile muntoase din Elveția, Italia sau Franța, figurează și Munții Apuseni, notează Radio România Cluj.

Potrivit CNN, călătoriile pe unele dintre cele mai bune trasee de lungă distanță din Europa îi oferă drumețului șansa de a se reconecta cu lumea, de a face exerciții fizice revigorante și de a se bucura de momente de liniște în unele dintre cele mai frumoase peisaje ale continentului.

Recomandările lor încep cu traseul Hyssna din Suedia, despre care ei notează că trece prin păduri înalte de fagi și oferă posibilitatea de a face o baie răcoritoare în lacul Lilla Hålsjön, unde există un loc dedicat înotului.

Al doilea pe listă este traseul Karhunkierros, lung de 82 de kilometri, cea mai cunoscută plimbare de lungă distanță din Finlanda, un traseu care se explorează cel mai bine vara, când nopțile sunt luminoase și pădurile verzi.

Articolul complet, AICI

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI