PASTILA PENTRU SUFLET

Gândul zilei

„Domnul ne dă nouă în viaţă şi bucurii şi încercări şi doar de El atârnă rezultatul oricărei trude.

„Domnul nu măsoară rezultatul nostru final, pentru că rezultatul faptelor noastre ţine de Cel Preaînalt. În lucrarea noastră duhovnicească, Domnul măsoară osârdia noastră în fapta rugăciunii, Domnul aşteaptă de la noi cantitatea rugăciunii, iar calitatea aceasta este rezultatul ei şi depinde doar de Domnul. Şi Domnul întotdeauna ne dă ceea ce merităm.

Istoria pescuirii minunate din Evanghelie ne arată că Domnul dă fiecăruia roadă după osârdia sa. Stareţul Gavriil învaţă că atunci când aşteptăm un răspuns de la Dumnezeu să depunem sforţările noastre la rugăciune, pentru că doar rugăciunea deschide înaintea noastră uşile Raiului”.  ”-Fragment din cartea ,,Părinţii din Muntele Athos despre rugăciuni”

Știai că?

Priceasna este o cântare executată la slujba liturghiei ortodoxe și greco-catolice, în timpul împărtășirii preotului sau, prin generalizare, a credincioșilor. Mai poartă numele de cântare mănăstirească. Sunt cântate cu precădere în bisericile parohiale de către credincioși, iar în ultimul timp au devenit parte a repertoriului multor artiști populari consacrați care au depus eforturi considerabile pentru culegerea, adaptarea și păstrarea lor. Textele pricesnelor mai vechi provin din poezii populare cu autori anonimi, iar celor mai noi din poezii religioase cărora, de regulă, li se cunosc autorii.

Pilda zilei

Locuinţa lui Dumnezeu

Odată, un om care nu credea în Dumnezeu întrebă pe un credincios:

– Dacă zici că este Dumnezeu, să-mi spui unde locuieşte?

– Dumnezeu, dragul meu, locuieşte pretutindeni, afară de inima ta, că dacă ar fi şi acolo nu te-ai mai întreba unde e locuinţa Lui.

Necredinciosul mai zise:

– Dacă Dumnezeu locuieşte pretutindeni, trebuie să fie mare de tot.

Credinciosul îi răspunse:

– Dumnezeu e atât de mare încât umple lumea toată, şi-i şi atât de mic, încât încape şi în inima mea.

Sursa: Realitatea Spirituala

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI