USR cere Parlamentului să adopte o rezoluţie prin care regimul lui Putin este declarat „regim terorist”

USR a solicitat Parlamentului adoptarea unei rezoluţii prin care este recunoscut caracterul terorist al regimului preşedintelui Federaţiei Ruse Vladimir Putin.

 „De 250 de zile, asistăm la o agresiune nemiloasă a regimului Putin împotriva a milioane de civili ucraineni care nu au nicio vină şi care trebuie să fie protejaţi de comunitatea internaţională. A venit momentul ca Parlamentul României să aibă o poziţie foarte clară, să exprime cât de puternic susţine România poporul ucrainean, cât de puternic susţine România respectarea dreptului internaţional. Sperăm să convingem cât de repede o majoritate a parlamentarilor pentru adoptarea acestei rezoluţii în Parlament, în cele două camere”, a declarat Radu Mihail, potrivit unui comunicat de presă al USR.

Potrivit sursei citate, iniţiativa survine în a 250-a zi de la invadarea ilegală şi nejustificată Ucrainei de către trupe ale Armatei Ruse, după retragerea Moscovei din cadrul acordului privind livrarea de cereale ucrainene către cele mai sărace ţări din Africa şi după ce generalii lui Putin s-au angajat într-un furibund atac cu rachete împotriva infrastructurii critice a Ucrainei şi a civililor care locuiesc la sute de kilometri depărtate de linia frontului.

La 28 februarie a.c., Parlamentul României a adoptat Declaraţia nr. 1/2022 cu privire la situaţia din Ucraina prin care a condamnat cu fermitate agresiunea armată masivă a Federaţiei Ruse asupra Ucrainei, în contextul acţiunilor regimului rus din ultimele luni de escaladare a conflictului, reafirmând sprijinul fără echivoc faţă de independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, conform frontierelor sale recunoscute internaţional.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI