Alerte în Cernihiv în timpul vizitei preşedintelui Germaniei. Zelenski: Teroarea rachetelor ruseşti a fost unul dintre subiectele cheie ale negocierilor

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat, în ultimul său mesaj postat pe reţelele de socializare, că alertele de raid aerian au pornit la Cernihiv în timpul vizitei preşedintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

”Am purtat negocieri extrem de semnificative cu preşedintele Germaniei, care a sosit în Ucraina. Preşedintele Steinmeier a vizitat regiunea Cernihiv – districtele care se aflau sub ocupaţie. În timp ce se afla acolo a început o alertă aeriană. Şi, de fapt, teroarea rachetelor ruseşti, utilizarea de către inamic a dronelor iraniene a fost unul dintre subiectele cheie ale negocierilor noastre”, a declarat, marţi seară târziu, Volodimir Zelenski.  

Acesta a afirmat că ucrainenii sunt ”profund recunoscători Germaniei pentru sistemul de apărare aeriană modern şi eficient” pe care l-a furnizat.  

”Aşteptăm cu nerăbdare noi sisteme similare”, a adăugat Zelenski.  

Acesta a precizat că  o atenţie semnificativă a fost acordată reconstrucţiei.  

”Îi sunt recunoscător preşedintelui Steinmeier pentru disponibilitatea sa de a patrona personal această activitate. Vom intensifica cooperarea cu Germania în domeniul reconstrucţiei. Iar la nivelul administraţiei locale, aceasta va beneficia, de asemenea, de patronaj prezidenţial”, a mai dezlarat Zelenski.  

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI