Zelenski, la 8 luni de la începerea invaziei: Eliberăm pământul ucrainean pas cu pas

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, luni, în discursul adresat naţiunii, că la fix 8 luni de la invazia Rusiei, Ucraina continuă să apere glia pas cu pas, apreciind că sentimentul de eşec la Kremlin devine tot mai puternic.

„Astăzi sunt exact 8 luni de război la scară largă. Ce s-a realizat în acest timp? Am apărat independenţa statului nostru – iar Rusia nu poate schimba asta. Eliberăm pământul ucrainean pas cu pas. Donbas, regiunea Harkov, regiunea Herson sunt acum auzite. Dar regiunea Zaporojie şi Crimeea vor fi auzite, de asemenea – va veni timpul şi toată Ucraina va fi liberă. Ucraina distruge aşa-numita „a doua armată a lumii” – iar de acum încolo Rusia va fi doar o cerşetoare. Ei cerşesc ceva în Iran, încearcă să stoarcă ceva din ţările occidentale, inventând diverse prostii despre Ucraina, intimidând, înşelând….Niciodată Rusia nu va mai putea fi cineva care poate dicta ceva cuiva. Nu mai are potenţialul de a dicta. Lumea vede asta. Potenţialul rusesc este irosit acum cu această nebunie – cu un război împotriva statului nostru şi a întregii lumi libere. A existat influenţa gazelor – nu mai e. A existat influenţă militară – dispare. A fost o greutate politică – acum există o izolare din ce în ce mai mare. Au existat ambiţii ideologice – acum există doar dezgust. Şi aceasta este o schimbare foarte importantă în configuraţia din partea noastră a Eurasiei – cu cât Rusia pierde mai mult din potenţialul său acum, cu atât mai multă libertate reală vor obţine toate popoarele, atât lângă Rusia, cât şi în interiorul graniţelor sale. Ucraina – în primul rând”, a spus Zelenski.

El a afirmat ca sentimentul de esec in Rusia devine tot mai puternic. „Pe 24 februarie, Kremlinul nici nu s-a putut gândi la asta, deşi ar fi trebuit. Dar acum, pe 24 octombrie, nu există niciun oficial sau propagandist rus care să nu înţeleagă unde duc toate acestea. Au început să-şi amintească de 1917 cu mult timp în urmă. Sentimentul de eşec în Rusia devine din ce în ce mai puternic. Dar, realizând toate acestea, nu avem dreptul să ne relaxăm. Mai trebuie să mergem pe drumul spre victoria Ucrainei. Acesta este un drum dificil. Va trebui să trecem iarna aceasta, care va fi cea mai grea din istoria noastră. Să facem ce trebuie pentru a obţine rezultatele dorite pentru stat. Să menţinem mobilizarea maximă a partenerilor noştri de dragul luptei pentru libertate şi să nu permitem duşmanului nostru comun să despartă coaliţia globală pro-democraţie.Asta facem noi, toţi ucrainenii, europenii, toţi oamenii din lume care preţuiesc libertatea”, a mentionat el.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI