Angelina Jolie o va interpreta pe Maria Callas într-un film biografic despre celebra soprană

Angelina Jolie îşi pregăteşte revenirea în cinema. După „The Eternals”, în 2021, actriţa în vârstă de 47 de ani o va interpreta pe Maria Callas într-un film biografic despre soprana greacă. Acest lungmetraj va fi realizat de pablo larrain, nominalizat la Oscar pentru „No” în 2013.

Intitulat sobru „Maria”, acest film, scris de scenaristul serialului „Peaky Blinders” Stevan Knight, spune „povestea tumultuoasă, frumoasă şi tragică a vieţii celei mai mari cântăreţe de operă din lume, reconstituită în timpul ultimelor ei zile la Paris în anii 1970”, potrivit sinopsisului. 

„A avea şansa de a combina două dintre cele mai personale pasiuni ale mele, cinema-ul şi opera, este un vis aşteptat de mult timp. Şi să-l fac cu Agelina, o artistă extrem de curajoasă şi curioasă, este o oportunitate fascinantă. Un adevărat cadou”, a declaratPablo Larraín pentru Variety.

Soprana greacă de origine americană Maria Callas este una dintre cele mai cunoscute cântăreţe de operă ale secolului al XX-lea. Născută la Manhattan în 1923, ea s-a pregătit în domeniul operei în Grecia la vârsta de 13 ani, înainte de a se stabili în Italia. 

De-a lungul anilor, cântăreaţa a trebuit să facă faţă miopiei care a lăsat-o aproape oarbă şi multiple scandaluri care i-au zdruncinat atât viaţa personală, cât şi cea profesională: rivalitatea ei cu cântăreaţa de operă italiană Renata Tebaldi sau aventura cu Aristotel Onassis – care s-a căsătorit ulterior cu Jacqueline Kennedy.

„Îmi iau foarte în serios responsabilitatea de a aduce viaţa şi moştenirea Mariei pe ecran. Voi face tot ce pot pentru a face faţă acestei provocări”, a declarat Angelina Jolie pentru The Hollywood Reporter.

Pe lângă acest biopic, actriţa americană lucrează în prezent la post-producţia celui de-al cincilea film al său ca regizor, „Without Blood”, cu Salma Hayek şi Demian Bichir.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI