Arhiepiscopul Tomisului, lovitură în instanță. A treia amendă pentru încălcarea carantinei nu a fost anulată de judecători

O a treia amendă primită de Arhiepiscopul Tomisului pentru că ar fi încălcat carantina nu a fost anulată de Judecătoria Constanţa, după ce până în prezent aceeaşi instanţă a anulat două amenzi similare. Instanţa a respins plângerea formulată de Înalt Prea Sfinţitul Teodosie ca fiind neîntemeiată. Decizia nu este definitivă.

“Respinge plângerea contravenţională, ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, ce se va depune la Judecătoria Constanţa”, se arată în minuta instanţei.  

Alte două amenzi primite de Arhiepiscopul Tomisului pe data de 24 ianuarie pentru că ar fi încălcat carantina au fost anulate de Judecătoria Constanţa, dar niciuna dintre decizii nu este definitivă. 

Arhiepiscopul Tomisului a fost amendat, în data de 24 ianuarie, de trei ori, de poliţiştii constănţeni, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 3.000 de lei. 

Prima amendă a fost luată de ÎPS Teodosie în timp oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa. A doua sancţiune a venit la o manifestare culturală dedicată Zilei Unirii Principatelor, pe faleza Cazinoului. Ultima amendă i-a fost dată Arhiepiscopului Tomisului în Sala Magna a Centrului Eparhial Tomis la conferinţa „România, vechea vatră a Europei”, susţinută de către Acad. Prof. Constantin Barbu. 

Arhiepiscopul Tomisului se afla în carantină deoarece revenise din Iordania, ţară care se afla atunci în zona roşie. El a atacat şi decizia de carantină, dar cererea sa a fost respinsă de către două instanţe. 

Celelalte două amenzi au fost, de asemenea, contestate de către Arhiepiscopul Tomisului, termenele acordate în cele două dosare fiind 28 septembrie, respectiv 26 octombrie. 

Autorităţile au emis decizia de carantinare pe numele ÎPS Teodosie deoarece acesta a revenit, în 20 ianuarie, din Iordania, ţară aflată în zona roşie.  

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI