Dezastru natural în Nepal: Cel puţin 33 de morţi în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren

Cel puţin 33 de persoane au murit în inundaţii şi alunecări de teren în vestul Nepalului în ultima săptămână, a anunţat presa locală, potrivit BBC.

Cea mai gravă parte a ploilor musonice a lovit provincia Karnali din nord-vest, unde mii de locuitori au fost evacuaţi, au declarat oficialii. 

Sute de case au fost avariate în urma avalanşelor şi inundaţiilor. 

 Cel puţin 22 de persoane sunt încă dispărute în întreaga provincie şi alte zeci sunt rănite. 

 Salvatorii au descris dificultăţile de a ajunge în regiunea muntoasă pe fondul ploilor continue. 

 ”Am mobilizat ofiţeri de poliţie pe teren. Am aranjat un elicopter pentru salvare aeriană din Surkhet”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, citat de Annapurna Post. 

„Cu toate acestea, din păcate, din cauza faptului că vremea nu se îmbunătăţeşte, nu se fac progrese aşa cum se aştepta”, a adăugat acesta.  

Cele mai multe rapoarte privind persoanele dispărute au venit din districtul Kalikot. Mii de persoane au fost evacuate din casele lor în ultima săptămână, pe fondul avertismentelor de ploi intense. 

În unele zone din provincie, râul Karnali a crescut la peste 12 metri, au declarat autorităţile de urgenţă din Nepal. Mai multe poduri suspendate peste râu au fost, de asemenea, luate de ape, a raportat presa locală. 

Oficialii guvernamentali au trimis ajutoare în regiune cu elicoptere. 

Între timp, agenţiile umanitare ale ONU au declarat că au distribuit alimente şi medicamente către comunităţile cele mai afectate din vestul Nepalului. 

Nepalul se apropie de sfârşitul sezonului musonic, care începe de obicei în iunie şi se încheie în octombrie. 

Cel puţin 110 persoane au murit în acest an în urma unor dezastre cauzate de ploi, potrivit Centrului naţional de operaţiuni de urgenţă. 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI