​Ciolacu: Nu cred că statul român va avea capacitatea de a atrage toți banii pentru spitale

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat joi, că nu crede că statul român va avea capacitatea de a atrage toate fondurile pentru toate spitalele trecute în PNRR sau prin exerciţiile financiare.

”Nu trebuie să ne facem bugete şi să spunem că vom atrage toate sumele pe investiţii publice ale statului, pentru că nu vom reuşi acest lucru. România încă nu are capacitatea administrativă de a atrage toatre aceste sume. În prezent România ar trebui să atragă în jur de un miliard de euro pe lună. Ar trebui gândită acea porţiune pe care statul nu o poate atrage în marea infrastructură, indiferent de cât ar modifica legile de achizii şi ea trebuie redirecţionată către mediul privat”, a declarat Ciolacu la lansarea ”Cartei Albe a IMM-urilor din România”.

Președintele PSD a exemplificat că în sănătate , la capitolul investiții: „Nu cred că statul român va avea capacitatea de a atrage toate fondurile pentru toate spitalele trecute în PNRR sau prin exerciţiile financiare(…) Acolo trebuie statul român şi guvernul să se aşeze la masă cu mediul privat şi să dimensioneze ce sume pot fi atrase de către sistemul public de sănătate şi ce sume trebuie atrase către sistemul privat de sănătate”, a arătat Ciolacu.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI