Guvernul ia măsuri corecte şi responsabile, aspect care se reflectă în cifrele din execuţia bugetară pe primele 8 luni

Liderul PNL, premierul Nicolae Ciucă, afirma că se vor lua masuri corecte și responsabile subliniind că obiectivul constant este ca toate aceste cifre să se reflecte în creşterea nivelului de trai şi în modernizarea domeniilor esenţiale.

”Guvernul ia măsuri corecte şi responsabile, aspect care se reflectă în cifrele din execuţia bugetară pe primele 8 luni: Veniturile bugetului general consolidat sunt mai mari cu 22% faţă de perioada similară a anului trecut, iar investiţiile sunt în creştere cu 9,6%. Totodată, deficitul bugetar pe primele 8 luni este în scădere cu peste 6 miliarde de lei”, afirmă şeful Guvernului într-o postare pe Facebook.

De asemenea, aminteşte că Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit pozitiv luni prognoza de creştere economică pentru România din acest an, la 4,8%.

”Obiectivul nostru constant este ca toate aceste cifre să se reflecte în creşterea nivelului de trai şi în modernizarea domeniilor esenţiale, pentru o Românie mai dezvoltată, mai prosperă”, conchide Nicolae Ciucă.

Execuţia bugetului general consolidat în primele opt luni ale anului 2022 s-a încheiat cu un deficit de 32,98 miliarde lei, în scădere faţă de deficitul de 39,36 miliarde lei înregistrat la aceeaşi perioadă a anului 2021, scăzând de la 3,33% din PIB la 2,40% din PIB, a informat Ministerul Finanţelor.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI