Vladimir Putin: Să faci parte din civilizația diversă a Rusiei este o fericire

 

Rusia va continua să îşi apere libertatea şi independenţa, cultura şi tradiţiile de dragul generaţiilor viitoare şi al unui viitor măreţ, a declarat miercuri preşedintele rus Vladimir Putin miercuri seara, la festivităţile prilejuite de împlinirea a 1.160 de ani de la crearea statului rus. 

„Vom lupta pentru Patria noastră, pentru Patria noastră, singura pe care o avem, pentru libertatea, independenţa şi suveranitatea noastră, pentru cultura şi tradiţiile noastre. Le vom apăra şi le vom proteja în numele strămoşilor noştri şi al urmaşilor noştri, de dragul Rusiei, al marii sale istorii şi al marelui său viitor”, a spus şeful rus.

Acesta mai spune că „a face parte din civilizaţia rusă diversă este o fericire”, dar este şi o responsabilitate şi o datorie. „Civilizaţia noastră este originală, are propriul său drum şi nu există nici un gram de fanfaronadă şi un sentiment de superioritate în legătură cu acest lucru. Această civilizaţie este a noastră – asta este ceea ce este cel mai important pentru noi”.

În contradicţie cu discursul „paşnic”, Putin a ordonat mobilizarea militară a rezerviştilor ruşi. Mii de bărbaţi stau la cozi pentru a se înrola. Mulţi au fugit din ţară încă de miercuri dimineaţa, după discursul preşedintelui.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI