Giurgiu. Bărbat arestat preventiv pentru evadare şi conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului

La data de 14 septembrie a.c., ora 03.55, Poliția Municipiului Giurgiu a fost sesizată telefonic de către un bărbat, din comuna Putineiu, județul Giurgiu, cu privire la faptul că, la intrarea în localitatea Vieru, un autoturism a intrat într-un copac.

În temeiul sesizării, la fața locului s-au deplasat polițiștii Secției nr. 5 Poliție Rurală Giurgiu, care au identificat la volanul autoturismului, un bărbat, de 29 de ani, din municipiul Giurgiu.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost transportat la spital, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în baza de date, a reieșit faptul că bărbatul în cauză figura cu măsura privativă de libertate a arestului la domiciliu, în perioada 13 iulie-12 octombrie a.c.

Pe baza probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, la data de 15 septembrie a.c., bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, iar astăzi, instanța de judecată a dispus, față de acesta, măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de evadare și conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI