Atacuri armate în Toronto. Un polițist a fost ucis și alte două persoane au ajuns în stare gravă la spital

Un agent de poliţie a fost ucis, iar cel puţin alte două persoane au fost spitalizate, în urma unui atac armat în regiunea Toronto, potrivit poliţiei şi presei locale, relatează AFP.

Principalul suspect a fost arestat după ce a fugit cu un vehicul furat de la locul faptei, luni, potrivit poliţiei regionale, care evocă două atacuri armate.

”O persoană a fost declarată moartă la faţa locului, iar alte două au fost conduse la spital”, au anunţat într-un mesaj postat pe Twitter forţele de poliţie.

”Nu mai există altă ameninţare la adresa securităţii publice”, au anunţat apoi autorităţile.

Potrivit mai multor publicaţii locale, între care şi postul public de radiodifuziune CBC, un agent din cadrul Poliţei din Toronto a fost ucis, o faptă extrem de rară în Canada.

Autorităţile regionale au publicat luni, cu puţin înainte de ora locală 16.30 (23.30, ora României), o alertă cu privire la un bărbat ”înarmat” şi ”periculos” care a figit de la un centru comercial în urma unui atac armat.

La scurt timp după aceea, Poliţia din Milton, un oraş situat la câţiva kilometri distanţă, a anunţat că l-a arestat pe suspect, implicat în alt atac armat.

Canada a fost zguduită recent de mai multe episoade de mare violenţă, inclusiv de o serie de agresiuni cu armă albă, într-o comună autohtonă izolată, în Saskatchewan, la 4 septembrie, soldată cu zece morţi şi 18 răniţi.

Unul dintre suspecţii din acest dosar a fost găsit mort, iar al doilea a fost arestat după patru zile de fugă, după care a murit în detenţie.

În aprilie 2020, un atacator înarmat s-a dat drept poliţist şi a ucis 22 de persoane în Nova Scotia.

În ianuarie 2017, cinci persoane au fost ucise, iar alte au fost rănite, în atacuri la o moschee în Québec.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI