Două persoane din Alba, anchetate după ce au furat cardul unui pensionar. Prejudiciu de peste 50.000 de lei

Poliţiştii din Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează joi două percheziţii, la persoane bănuite de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, prejudiciul în cauză fiind de peste 50.000 de lei.

Potrivit IPJ Alba, ancheta vizează două persoane care ar fi folosit, fără drept, datele unor carduri bancare şi ar fi efectuat plăţi, pe diverse site-uri de jocuri de noroc.

Prejudiciul cauzat posesorului cardurilor este de peste 50.000 de lei.

„La data de 8 septembrie 2022, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează două percheziţii, una în municipiul Alba Iulia şi una în localitatea Sântimbru, judeţul Alba, la persoane bănuite de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos”, precizează sursa citată.

Din cercetări a rezultat faptul că, în luna martie, două persoane ar fi intrat în posesia datelor cardurilor bancare care aparţin unui vârstnic din Alba Iulia şi le-ar fi folosit pentru a efectua plăţi online, pe diverse site-uri de jocuri de noroc.

Cele două persoane vizate de anchetă vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

La percheziţii, alături de poliţiştii de investigaţii criminale, participă poliţişti ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi ai Serviciului Criminalistic din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI