Arad: 35 de migranţi, ascunşi într-un TIR încărcat cu mobilă, încercau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac II, judeţul Arad, au depistat, ascunşi într-un TIR încărcat cu mobilă, 35 de migranţi din Siria care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen.

TIR-ul în care erau ascunşi migranţii era condus de un cetăţean turc.

”În data de 24.08.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc. Bărbatul conducea un automarfar înmatriculat în Turcia şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, mobilă, pe ruta Turcia-Ungaria. În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, ascunşi printre bunurile transportate, 35 de cetăţeni străini”, se arată într-un comunicat de presă, de joi al Poliţiei de Frontieră.

Migranţii au fost duşi la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. 

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Siria. Aceştia nu figurau ca fiind intraţi legal în ţara noastră şi intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI