Atacuri cibernetice de amploare în Taiwan, în timpul vizitei preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi

O mulțime de atacuri cibernetice de amploare au avut loc în timpul vizitei din Taiwan a președintelui Camerei Reprezentanţilor SUA, Nancy Pelosi.

Miercuri, în unele sucursale ale magazinelor din Taiwan, ecranele televizoarelor din spatele casierelor s-au schimbat brusc pentru a afişa cuvintele: ”Aducătoare de război Pelosi, pleacă din Taiwan!”

Unul din cele mai mari lanțuri de magazine a fost victima unui atac cibernetic. De asemenea, astfel de atacuri au avut loc și asupra site-urilor web guvernamentale aparţinând biroului prezidenţial, ministerelor de externe şi apărării.

Taipei-ul susține că atacurile cibernetice provin de la adrese din China şi Rusia. Mai mult, cei care au produs atacurile au folosit software chinezesc.

Ministrul pentru sectorul digital din Taiwan, Audrey Tang, a declarat că volumul atacurilor cibernetice asupra unităţilor guvernamentale din Taiwan, marţi, înainte şi în timpul sosirii lui Pelosi, a depăşit 15.000 de gigabiţi, fiind de 23 de ori mai mare decât recordul zilnic anterior

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI