Zelenski: Nicio rachetă rusească nu poate distruge moralul ucrainenilor

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că nicio rachetă şi nicio lovitură nu poate distruge moralul ucrainenilor.

„45 de rachete a lansat Rusia împotriva noastră. Este a cincea lună a unui război la scară largă. Ocupanţii urmau să captureze cea mai mare parte a ţării noastre în a cincea zi, dar trebuie să organizeze un astfel de spectacol de rachete în luna a cincea, care nu schimbă nimic strategic pentru Rusia. Aceasta este o astfel de fază a războiului – dificilă din punct de vedere moral, dificilă din punct de vedere emoţional. Când ştim că inamicul nu va reuşi, când înţelegem că ne vom putea apăra în continuare statul, dar nu simţim limitele de timp ale acestui lucru”, a declarat Zelenski citat de News.ro.

”Nicio rachetă rusească, nicio lovitură nu poate distruge moralul ucrainenilor. Şi fiecare dintre rachetele lor este un argument în negocierile noastre cu partenerii. Voi lua parte luni la Summitul G7. Summitul NATO va avea loc săptămâna viitoare. 45 de rachete într-o jumătate de zi şi chiar în ajunul unor astfel de întâlniri. Toate clare. O altă confirmare a poziţiei noastre. Acest lucru confirmă faptul că pachetele de sancţiuni împotriva Rusiei nu sunt suficiente, că Ucraina are nevoie de mai multă asistenţă armată şi că sistemele de apărare aeriană – sistemele moderne pe care le au partenerii noştri – nu ar trebui să fie în zonele de antrenament sau depozite, ci în Ucraina, unde este necesar acum”, a mai spus Zelenski.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI