Vaccin contra variolei maimuței pentru homosexualii care au mai mulți parteneri

Regatul Unit vrea să vaccineze bărbaţii gay care prezintă „un risc” mai mare de a contacta variola maimuței. Autoritățile fac referire la homosexualii care au mai mulți parteneri intimi.

Agenţia sanitară britanică UKHSA recomandă marţi vaccinarea împotriva variolei maimuţei a bărbaţilor gay consideraţi „cu risc”, relatează AFP.

”Deşi toată lumea poate lua variola maimuţei, datele actuale arată niveluri de transmitere mai mari în rândul (dar nu numai) a reţelelor sexuale ale bărbaţilor gay, bisexuali şi altor bărbaţi care întreţin relaţii sexuale cu bărbaţi”, relevă într-un comuncat Agenţia publică britanică de sănătate (UKHSA).

Această infecţie nu se transmite pe cale sexuală, însă transmiterea poate avea loc printr-un contact apropiat, precum o relaţie sexuală. Boala se transmite cel mai ușor prin secreții.

Autorităţile britanice recomandă, astfel, o vaccinare cu vaccinul Imvanex a bărbaţilor consderaţi „cu risc” de către medici.

Această vaccinare îi priveşte „pe cei care au mai mulţi parteneri, întrețin relaţii sexuale în grup sau frecventează localuri” în care întreţin astfel de relaţii.

Virusul – care circulă de obicei în Africa Centrală şi de Vest – este prezent, în Europa, Australia, Orientul Mijlociu, America de Nord şi America de Sud.

Regatul Unit a înregistrat 793 de cazuri de variola maimuței până la 16 iunie.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI