Noua Zeelandă relaxează restricțiile anti-Covid

Regulile stricte anti-COVID-19 au fost relaxate în Noua Zeelandă, potrivit Sky News. De acum, țara primeşte din nou turişti străini.

Primele zboruri de turișto au început să aterizeze luni dimineaţa pe aeroportul din Auckland, din Los Angeles, San Francisco, Kuala Lumpur sau Singapore.

Noua Zeelandă a început să primească din nou turişti din peste 50 de ţări, inclusiv Marea Britanie, SUA, Canada şi Japonia, pentru prima dată după mai bine de doi ani.

Zborurile care aduc turişti au început să aterizeze pe aeroportul din Auckland din Los Angeles, San Francisco, Kuala Lumpur şi Singapore.

Noua Zeelandă a renunţat în cele din urmă la majoritatea restricţiilor de frontieră care mai existau din cauza pandemiei.

Renumită pentru peisajele sale uluitoare şi pentru ofertele de turism de aventură, cum ar fi bungy-jumping-ul şi schiul, Noua Zeelandă a primit peste trei milioane de turişti în fiecare an înainte de a fi afectată de pandemie.

Anterior, turismul reprezenta aproximativ 20% din veniturile externe ale Noii Zeelande şi mai mult de 5% din economia totală a ţării.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI