Poliţia de Frontieră: 8.590 de cetăţeni ucraineni au intrat în România joi, în scădere uşoară faţă de ziua precedentă

Poliţia de Frontieră a anunţat, vineri, că 8.590 de cetăţeni ucraineni au intrat în România joi, în scădere cu 0,5% faţă de ziua precedentă.

„În data de 28.04.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 80.237 de persoane, dintre care 8.590 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 0,5 % faţă de ziua precedentă). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.560 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 6,4%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 2.153 cetăţeni ucraineni (creştere cu 0,1%)”, a transmis, vineri, Poliţia de Frontieră.

De la declanşarea acestei crize, până în 28 aprilie, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 809.940 de cetăţeni ucraineni. 

Conform sursei citate, în continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare. Măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse şi la graniţa terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii, precum şi de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI