Meteo: Ninsori abundente în Gorj și Vâlcea

Ninge abundent în zonele montane din județele Gorj și Vâlcea, iar în zonă se intervine cu utilaje de deszăpezire. Șoferii sunt sfătuiți să nu plece la drum dacă nu au mașinile echipate pentru iarnă.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova a anunțat că ninge abundent în zona montană a județelor Gorj și Vâlcea și a făcut publice imagini din zonă.

Într-o filmare realizată pe DN 67C, Transalpina, și de pe DN 7A, se văd echipajele DRDP care intervin cu utilaje de deszăpezire.

„Utilajele de deszăpezire acționează permanent pentru a se asigura circulația rutieră în condiții de siguranță”, transmit drumarii.

Aceștia le recomandă șoferilor să nu plece la drum cu mașini neechipate de iarnă.

Meteorologii au prelungit ieri până miercuri avertizarea de vreme rece, brumă și ninsori în special la munte.

Astfel, până miercuri dimineață, la ora 10.00, vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopților local în nordul și centrul țării, precum și în zonele submontane, temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă.

Temporar la munte ninge și, mai ales în zona înaltă a Carpaților Meridionali, se va depune strat nou de zăpadă. Izolat și trecător precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare vor fi și în restul țării.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI