A fost aprobat al şaselea vaccin anti-COVID

Un nou vaccin împotriva Covid-19 dezvoltat de compania farmaceutică franceză Valneva a primit aprobarea pentru imunizarea în masă de către Agenţia de Reglementare a Medicamentului şi a Produselor de Asistenţă Medicală.

Numărul total de vaccinuri aprobate pentru utilizare în Marea Britanie a crescut la şase, transmite The Guardian 

Pe măsură ce pandemia de Covid a devastat lumea, oamenii de ştiinţă au început să dezvolte vaccinuri împotriva ei, Pfizer/BioNTech fiind primul din Marea Britanie care a fost autorizat pentru utilizare de urgenţă de către MHRA în 2020. De atunci, MHRA a aprobat vaccinurile Moderna, Oxford/AstraZeneca, Janssen şi Novavax, deşi, potrivit NHS England, Janssen şi Novavax nu sunt disponibile în prezent. 

Autoritatea independentă de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie a fost prima instituţie din lume care a aprobat produsul Valneva. Spre deosebire de celelalte vaccinuri aprobate de Covid, vaccinul Valneva este unul cu un virus întreg inactivat, ceea ce înseamnă că virusul viu a fost crescut într-un laborator şi special dezvoltat pentru a nu putea infecta celule.

MHRA a declarat că această abordare a fost deja utilizată pentru vaccinurile antigripale şi antipoliomielită, iar experţii au sugerat anterior că vaccinurile Covid bazate pe întregul virus pot duce la un răspuns imunitar mai larg decât cele care implică doar proteina spike şi ar putea funcţiona mai eficient împotriva noilor variante de coronavirus. 

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI