Naomi Osaka anunţă a apelat la ajutorul unui psihoterapeut după Indian Wells

Victorioasă în primul ei meci de la Miami, japoneza Naomi Osaka a declarat într-o conferinţă de presă că primeşte ajutor specializat în lupta cu anxietatea şi depresia.

După ce a învins-o pe australianca Astra Sharma (6-3, 6-4) în primul tur al turneului de la Miami, Naomi Osaka a apărut relaxată la  conferinţa de presă de după meci. În faţa jurnaliştilor, ea a mărturisit că a ascultat sfaturile surorii ei şi că, după Indian Wells, a apelat la ajutorul unui terapeut.

„Mi-a vorbit despre strategii şi despre o grămadă de lucruri precum respiraţia profundă, număratul atunci când este necesar. Încep să realizez cât de mult mă pot ajuta toate acestea. Sunt foarte fericită să am oameni în jurul meu care m-au încurajat să merg în această direcţie”, a declarat Osaka.

În runda următoare, Osaka, fost număr 1 mondial, în prezent pe locul 77, va evolua cu germana Angélique Kerber, în vârstă de 34 de ani, a 15-a jucătoare din lume.

Sfertfinalistă la Miami anul trecut, Osaka a fost eliminată în turul doi la Indian Wells, cu 6-0, 6-4, în urmă cu zece zile, de  rusoaica Veronika Kudermetova. La acest meci, ea a izbucnit în lacrimi după ce a fost jignită de o spectatoare.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI