Va ataca China Ucraina? Ce spune ambasadorul Beijingului la Kiev

Ambasadorul Beijingului la Kiev, Fan Xianrong a dat asigurări că Republica Populară Chineză nu va ataca niciodată Ucraina.

 „China este o țară prietenoasă cu poporul ucrainean”, a continuat acesta, promițând sprijin financiar pentru țara invadată de Rusia.

„China nu va ataca niciodată Ucraina. Vom ajuta, în special din punct de vedere economic… În această situație, pe care o aveți acum, vom acționa responsabil”, a declarat ambasadorul Chinei în Ucraina, Fan Xianrong, potrivit unui comunicat de presă al guvernului regional din Liov, citat de CNN.

„China este o țară prietenoasă cu poporul ucrainean. În calitate de ambasador, pot spune în mod responsabil: China va fi întotdeauna o forță de bine pentru Ucraina, atât din punct de vedere economic, cât și politic”, a adăugat oficialul chinez.

Potrivit acestuia, ambasada Chinei s-a mutat de la Kiev la Liov, unde va rămâne pentru moment.

Ambasadorul Chinei în SUA, Qin Gang, a scris un articol de opinie în Washington Post, în care a afirmat că guvernul său nu știa nimic despre planurile Rusiei de a invada Ucraina și că ar fi încercat să le oprească dacă ar fi știut.

„China este cel mai mare partener comercial atât al Rusiei, cât și al Ucrainei, dar și cel mai mare importator de petrol și gaze naturale din lume. Conflictul dintre Rusia și Ucraina nu face bine Chinei. Dacă China ar fi știut despre această criză, am fi făcut tot posibilul să o prevenim”, a scris Qin Gang.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI