Medicul Radu Țincu: „Va trebui să ne îndreptăm spre ridicarea tuturor restricțiilor”

Medicul Radu Țincu, de la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din Capitală, spune că, în curând, România va trebui să iasă din starea de alertă și să ridice toate restricțiile antipandemice.

De asemenea, el susține că, după pandemie, autoritățile vor trebui să analizeze măsurile luate în timpul stării de alertă, deoarece unele dintre ele au fost greșite, informează Antena3.

„Este clar că după această pandemie va trebui să tragem niște concluzii și să putem să ne pregătim dacă în viitor vor mai fi astfel de amenințări. Este clar că unele dintre măsurile luate au fost greșite, dar trebuie să ni le asumăm și să spunem că nu au avut eficiența pe care noi am crezut-o.

Însă la momentul 2020, când a apărut în Europa acest virus, nimeni nu știa cum să se comporte în fața acestei amenințări. În acest moment, cu această variantă Omicron, e clar că toate studiile spun că produce forme mai ușoare de boală comparativ cu varianta Delta”, a spus Radu Țincu.

De asemenea, medicul de la Spitalul Floreasca din București mai spune că, din punctul său de vedere, în acest moment, România înregistrează un grad destul de ridicat de imunitate colectivă în fața COVID-19, ceea ce ar permite ridicarea restricțiilor.

„Avem un grad de imunitate colectivă cred că suficient de bun. Dacă cumulăm cei care s-au îmbolnăvit în valul 4 și valul 5 și cu cei vaccinați, chiar și România reușește să ajungă la un grad de imunitate colectivă de peste 75-80%.

Eu cred că va trebui încet, încet să ne îndreptăm spre ridicarea tuturor restricțiilor și ieșirea din starea de alertă”, a declarat, vineri seară, medicul.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI