Proiect pilot: Deținuții ar putea face cumpărături online

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a anunţat, miercuri, că Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a demarat un proiect pilot destinat deținuților prin care aceștia ar putea face cumpărături online.

Sindicatele vor solicita ulterior ANP să facă o analiză comparativă şi să stabilească care metodă este mai eficientă şi mai puţin solicitantă pentru poliţiştii de penitenciare.

”Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) are în pilotare activitatea “cumpărături on-line pentru deţinuţi”. După pilotare, sindicatele vor solicita ANP să facă o analiză comparativă şi să stabilească care metodă este mai eficientă şi mai puţin solicitantă pentru poliţiştii de penitenciare”, a transmis, miercuri, FSANP.

Sursa citată a precizat că un anunţ privind acest proiect pilot va fi promovat pe site-ul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. 

”Directorul general Dan Halchin a transmis organizaţiilor sindicale că Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a informat toate penitenciarele în ceea ce priveşte promovarea anunţului pentru acest demers, pe site, cu precizarea tuturor condiţiilor ce necesită a fi îndeplinite de către firmele interesate”, au mai precizat sindicaliştii.  

Potrivit acestora, unul din avantajele acestei iniţiative este acela că ”se diminuează foarte mult problema preţurilor exagerate practicate de punctele comerciale, ca urmare a competiţiei care s-a creat între agenţii economici”.  

”De asemenea, în cazul penitenciarelor cu uşile închise, prin activitatea de cumpărături on-line se câştigă foarte mult timp”, au mai precizat sindicaliştii.  

 

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI