Avertisment dur! OMS: Următoarea variantă de Covid-19 va fi mult mai contagioasă decât Omicron

Următoarea variantă de Covid-19 care va atrage atenția lumii va fi mai contagioasă decât omicron, dar adevărata întrebare la care oamenii de știință trebuie să răspundă este dacă va fi sau nu mai mortală, au declarat marți oficialii Organizației Mondiale a Sănătății.

Aproximativ 21 de milioane de cazuri de Covid au fost raportate la OMS în ultima săptămână, stabilind un nou record global pentru cazurile săptămânale geerate de varianta omicron care se răspândește rapid, a declarat Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pentru Covid-19, în timpul unei conferințe, scrie cnbc.com.

În timp ce omicronul pare a fi mai puțin virulent decât tulpinile anterioare ale virusului, volumul mare de cazuri zdrobește sistemele medicale din întreaga lume.

Van Kerkhove a spus că „marea întrebare este dacă variantele viitoare vor fi sau nu mai mult sau mai puțin severe.”

Ea a avertizat împotriva acceptării teoriilor conform cărora virusul va continua să se transforme în tulpini mai ușoare, care îi fac pe oameni mai puțin bolnavi decât variantele anterioare.

„Nu există nicio garanție în acest sens. Sperăm că acesta este cazul, dar nu există nicio garanție în acest sens și nu putem miza pe asta”, a spus ea, menționând că oamenii ar trebui să respecte măsurile de siguranță publică între timp. În plus, următoarea mutație a Covid poate evita și mai mult protecția vaccinurilor, făcându-le și mai puțin eficiente.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI