Regele și regina Suediei, diagnosticați cu COVID-19

Regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei şi soţia sa, regina Silvia, au fost depistați pozitivi cu Covid-19. Suveranii sunt vaccinați anti-coronavirus.

Palatul Regal a anunțat marți că testele pentru SARS-CoV-2 le-au ieșit pozitive, în condițiile în care regatul nordic se confruntă, la fel ca celelalte țări din regiune, cu o creștere semnificativă a cazurilor din cauza tulpinii Omicron, mult mai contagioase, relatează Reuters.

„Regele şi regina, care sunt vaccinaţi cu trei doze, prezintă simptome uşoare şi se simt bine, având în vedere circumstanţele”, precizează un comunicat al Palatului Regal.

Regele suedez, în vârstă de 75 de ani, şi regina Suediei, în vârstă de 78 de ani, au intrat în autoizolare. Se lucrează la identificarea persoanelor cu care suveranii scandinavi au intrat în contact în perioada recentă, a informat Palatul Regal.

Regele Carl Gustaf, al cărui rol este în mare parte ceremonial, a devenit şeful statului suedez la vârsta de 27 de ani, după moartea bunicului său, regele Gustaf VI Adolf, în 1973. În prezent, Carl XVI Gustaf este monarhul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Suediei.

Regele Carl XVI Gustaf şi regina Silvia nu sunt singurii membri ai casei regale suedeze care au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus. Fiul lor, prinţul Carl Philip, şi soţia acestuia, prinţesa Sofia, au fost testaţi pozitiv în noiembrie 2020. Prinţesa moştenitoare Victoria, fiica cea mare a suveranilor suedezi, a contractat noul coronavirus în martie 2021, la fel şi soţul ei, prinţul Daniel. Ambii au beneficiat de o recuperare completă, după ce au dezvoltat simptome uşoare.

Vestea despre aceste rezultate pozitive la testele anti-COVID-19 ale suveranilor Suediei a venit într-un moment în care ţara scandinavă a înregistrat la sfârșitul anului trecut un nou record de infectări în 24 de ore. În 30 decembrie, au fost 11.507 de cazuri de COVID-19, a anunţat marți Agenţia naţională pentru sănătate. Într-un interval de patru zile, de vineri până luni, Suedia a raportat 42.969 de cazuri, dar numai 20 de decese.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI