Mesaj emoționant din partea unui medic: Ar fi păcat ca, la anul, la masa de Crăciun să fie cu o farfurie mai puţin, doar pentru că “ne-am săturat” de restricţii

Medicul Amin Zahra de la Spitalul Judeţean Timişoara are un mesaj înaintea sărbătorilor în care atrage atenţia că, deşi este greu să nu ne lăsăm pradă tradiţiilor, este mai important să rămânem sănătoşi. ”Ar fi păcat ca, la anul, la masa de Crăciun să fie cu o farfurie mai puţin, doar pentru că “ne-am săturat” de restricţii”, a transmis medicul, precizând totodată că este ”un fel de ruletă rusească” şi oricine poate cădea pradă virusului.

”Doar câteva zile, ne mai despart de sărbătorile de iarnă (…) Este o perioadă grea, şi e greu să ne abţinem de la nişte obiceiuri, vizite, tradiţii…Doar că, gândiţi-vă, mai important este să rămânem sănătoşi, să trecem peste pandemia asta. Sărbători vor mai fi, şi ar fi păcat, ca la anul, la masa de Crăciun să fie cu o farfurie mai puţin, doar pentru că “ne-am săturat” de restricţii”, a scris, joi seară, Amin Zahra pe Facebook.  

Medicul afirmă că, dacă acum un an părea că mor doar cei în vârstă, cu alte boli, ”acum e un fel de ruletă rusească, unde oricine este expus la acest risc”.  

”Vom trece peste pandemia asta, dar până atunci nu merită să-ţi rişti viaţa pentru nimic în lumea asta, mai bine respectăm nişte reguli simple, decât să ajungem cu o sondă în gât sau şi mai tragic “ambalaţi” într-un sac negru. Eu vă doresc şi îmi doresc sărbători liniştite, cu multă sănătate”, a mai transmis medicul.  

Situaţia epidemiologică este bună în această perioadă în România, majoritatea localităţilor având o incidenţă mică a numărului de cazuri de coronavirus.  

Au fost, însă, confirmate deja 11 cazuri de infectare cu varianta OMICRON, extrem  contagioasă, iar autorităţile se aşteaptă la cel de-a cincilea val al pandemiei.  

 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI