Medic: Suntem pe un platou, dar drame și pierderi vor mai fi, chiar dacă numărul de infectări va scădea

Medicul Emilian Imbri susține că desi numărul de infectări cu Covid-19 a scăzut, în continuare la spitale vor ajunge pacienți în stare gravă, mai ales din rândul celor care se tratează acasă, cu medicamente pe care le-au văzut pe internet.

 „Din ce s-a văzut în ultimele zile se pare că ne situăm pe un platou. Ne costă mult însă lucrul ăsta, pentru că zilnic sunt peste 400 de decese.

Vom merge o perioadă – o săptămână, două, mai liniștit fără să mai urcăm, sper, deși vin din urmă niște persoane care vor fi depistate pozitiv de la evenimentele care au mai avut loc între timp. Și masca, și depărtarea și vaccinarea din plin din ultima vreme își vor arăta rezultatele în 2 săptămâni. Acum suntem pe un platou, evident, pentru că e a cincea sau a șaseaa zi când n-am mai avut salturi.

Dacă platoul rămâne platou, în curând începem să scădem. Presiunea pe spitale este însă aceeași și, deși vom începe să scădem, gravitatea cazurilor se va păstra și un număr mare din cei care rămân în spitale și care vor mai veni în spitale se vor agrava și vor trebui să ajungă la tratamente mai dure și în final să ajungă în ATI. Drame și pierderi vor mai fi, chiar dacă numărul de infectări va scădea”, a declarat Embri.

Imbri face un apel la oameni testați pozitiv cu COVID să nu se trateze acasă cu scheme de tratament găsite pe internet, pentru că unele medicamente le pot afecta organe ca ficatul și pancreasul.

„Am senzația că oamenilor nu le e frică de spital, ci de doctori, pentru că doctorii nu cad la învoieli, nu negociază cum și-ar dori pacientul. Când medicul cedează și îi oferă pacientului Tocilizumab și muștar, că așa vrea pacientul, ăla nu mai e doctor. Medicul explică de ce nu îi dă și muștar la Tocilizumab. Își face schema de tratament pe care o adaptează la pacient. El înțelege pacientul, știe structura lui, știe bolile și atunci se adaptează”, a explicat Imbri.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI